Välkommen,Welkom,Welcome

lördag 7 december 2013

Lucka 7 Berätta om en person som betytt mycket för dig.

Vi fortsatter med Emilys  adventskalender...nummer 7..
Jag har haft den stora lyckan att ha en liten arme som inspirerar mig, far mig att tanka till, att vaxa, att inte vara radd, som far mig att grata och skratta...
Mina alskade gossar, min make, foraldrar och syster..svager, slaktingar och vanner ger mig basen att vara den jag ar..annorlunda i ett frammande land..naja, efter 21 ar inte sa varst frammande langre..men jag har en accent, jag har asikter som bottnar i en socialistisk anda, jag sager hollandska fraser och ordsprak bak och fram..vem har betytt mycket for mig ...1 person?? jag kan nog namna 30 pers..latt..men jag ska beratta om 1 person.
Mormor

Mormor var en dotter till en fattig men svartsjuk fiskare.
Hon vaxte upp har:
Numera ett vandrahem for solstickan pa vastkusten i Sverige..hon gifte sig i smyg med en snall och kreativ (samt i fran en rikare familj)man..morfar och tillsammans byggde de en framtid tillasammans med deras 2 barn. Tillsammans kunde de ALLT...TEX..min mormor kunde:
1. baka vafflor till oss barnbarn klockan 6 pa morgonen
2. klippa hagg med motorsag
3. klyva ved med motorsag
4, sy dockklader av allt som hon hittade till vara dockor
5.Hitta de mest otroliga saker (har hade vi den akta sakletaren)
7.rull1500 kottbullar
8ga pa taket for att fixa antennen
9 tjafsa politik med Kineser, Zigenare, polacker, Italienare, Tyskar..(mormor o morfar hade ett gigantiskt stort hus och ungefar helften var Bed and Breakfast)
10. Saga itu trasiga ting ..med motorsag
Hon larde oss att tanka pa den lilla manniskan och behandla alla pa samma satt som vi skulle vilja bli behandlade...att ta sig sjalv med en stor portion humor och sjalv distans samt att tanka STORT

Sedan var det sa att hon hade STIL...hon hade inte manga klader eller smycken, men det hon hade..fantastiskt! Mormor dog 1996 i en orattvis kamp mot cancer och det ar varfor jag inte har sa manga (inga) digitala foton av henne...men vi alla familjemedlemmar  alskade henne djupt och citerar henne var vecka..en inspirationkalla i decennier..Hemma i Sverige har jag ett jattefint kort pa mormor nar hon var liten och haller den mest falskaste hund i hela Mellbystrand, stadigt i kopplet ..jag ska ta och visa det dar fotot pa bloggen i slutet pa aret..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar